St.-Gillislaan 14 9200 Dendermonde
052/21.30.63
PANASONIC lanceert twee hifi-systemen met ondersteuning voor hi-res audio
PANASONIC lanceert twee hifi-systemen met ondersteuning voor hi-res audio
24/03/'15
Het Japanse Panasonic brengt twee nieuwe hifi-systemen naar Nederland: de SC-PMX100 en de SC-PMX70. Beide systemen geven ondersteuning aan high resolution audio en zijn voorzien van verschillende netwerkfuncties.
De SC-PMX100 is een microsysteem dat in verschillende ruimten gebruikt kan worden voor het afspelen van muziek van je cd-verzameling of van DAB+-radiozenders. Je kunt andere apparaten uit de All Connected-serie, zoals de onlangs ook aangekondigde SC-ALL5CD, op de PMX100 aansluiten. Via de Panasonic Music Streaming app. krijg je vervolgens toegang tot nog meer Multi-room content. De app. werkt ook met online diensten als Spotify, Napster, Aupeo! en TuneIn.
Beide systemen kunnen via Bluetooth verbinding maken met je mobiele apparaten. Ze geven ook beide ondersteuning aan hi-res audio. De SC-PMX100 kan dat ook doen met USB DAC of DLNA. Beide systemen zijn verder voorzien van een derde generatie LincsD-Amp, Virtual Battery Power Supply en Variable Gain Digital Amp (VGDA) voor de onderdrukking van jitter en ruis van de stroomvoorziening. Nieuwe drieweg luidsprekers hebben een uitgangsvermogen van 120W en de Super Sonic Tweeter van de SC-PMX100 reproduceert audio tot 100 kHz.
In de SC-PMX100 zit verder een Bamboo Plant Opal-woofer van 14 cm die trillingen corrigeert. De woofer van de SC-PMX70 maakt gebruik van Bamboo-houtskool voor minder resonantie. De SC-PMX70 verschijnt als eerste: vanaf mei is het systeem beschikbaar voor een adviesprijs van 299,95 euro. De iets duurdere SC-PMX100 verschijnt wat later; dat systeem is vanaf juni beschikbaar voor een adviesprijs van 549,95 euro.